Για το macaron: Χτυπάμε το Α’ μείγμα σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το Β’ μείγμα και ομογενοποιούμε. Κόβουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ Ν° 12) σε διάμετρο 20 cm. Αφήνουμε 2 ώρες τα macaron να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να κάνουν κρούστα στο επάνω μέρος τους. Ψήνουμε στους 150° για 15’ περίπου.
Για το σεμιφρέντο τριαντάφυλλο: Φτιάχνουμε με το Α’ μείγμα καραμέλα στους 120°. Παράλληλα αφρατεύουμε καλά με το σύρμα το Β’ μείγμα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την καραμέλα σε μορφή κορδονιού μέσα στον κάδο ενώ χτυπάμε σε σταθερή μαρέγκα. Τέλος προσθέτουμε το Γ’ μείγμα εκτός μίξερ με μια τρυπητή κουτάλα ή με σύρμα χειρός και ομογενοποιούμε.
Για το σεμιφρέντο μαστίχας: Ίδια διαδικασία όπως για το σεμιφρέντο τριαντάφυλλο.
Μοντάρισμα: Βάζουμε σε τσέρκι τον ένα δίσκο μακαρόν και γεμίζουμε μέχρι τη μέση με σεμιφρέντο μαστίχα. Συνεχίζουμε με σεμιφρέντο τριαντάφυλλο και κλείνουμε με το δεύτερο δίσκο μακαρόν.
Από το τεύχος 151 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Z+G.