A  A  A +
Πίσω
Τούρτα σεμιφρέντο τριαντάφυλλο – μαστίχα
Τούρτα σεμιφρέντο τριαντάφυλλο – μαστίχα

Υλικά

Για το macaron
Α΄ μείγμα:
Ασπράδια 210 γρ.
Ζάχαρη άχνη 170 γρ.
Β΄ μείγμα:
Πούδρα αμυγδάλου 250 γρ.
Ζάχαρη άχνη 250 γρ.
Κόκκινο χρώμα 4-5 σταγόνες
Για το σεμιφρέντο τριαντάφυλλο:
Α΄ μείγμα:
Ζάχαρη 190 γρ.
Νερό 45 γρ.
Γλυκόζη 50 γρ.
Β’ μείγμα:
Κρόκοι 100 γρ.
Αβγά 50 γρ.
Βανίλια 1 δόση
Γ΄ μείγμα:
Αμύγδαλο καβουρδισμένο 100 γρ.
Ροδόνερο 10 γρ.
Essence τριαντάφυλλο 2-3 σταγόνες
Κόκκινο χρώμα 2-3 σταγόνες
Σαντιγί (35% λιπαρά) ελαφρώς χτυπημένη 650 γρ.
Για το σεμιφρέντο μαστίχας:
Α΄ και Β’ μείγμα: Όπως για το σεμιφρέντο τριαντάφυλλο
Γ’ μείγμα:
Λικέρ μαστίχας 25 γρ.
Μαστίχα τριμμένη με λίγη ζάχαρη 4-5 κόκκους
Μαστιχέλαιο 2-3 σταγόνες
Σαντιγί (35%) ελαφρώς χτυπημένη 650 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το macaron: Χτυπάμε το Α’ μείγμα σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το Β’ μείγμα και ομογενοποιούμε. Κόβουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ Ν° 12) σε διάμετρο 20 cm. Αφήνουμε 2 ώρες τα macaron να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να κάνουν κρούστα στο επάνω μέρος τους. Ψήνουμε στους 150° για 15’ περίπου.

Για το σεμιφρέντο τριαντάφυλλο: Φτιάχνουμε με το Α’ μείγμα καραμέλα στους 120°. Παράλληλα αφρατεύουμε καλά με το σύρμα το Β’ μείγμα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την καραμέλα σε μορφή κορδονιού μέσα στον κάδο ενώ χτυπάμε σε σταθερή μαρέγκα. Τέλος προσθέτουμε το Γ’ μείγμα εκτός μίξερ με μια τρυπητή κουτάλα ή με σύρμα χειρός και ομογενοποιούμε.

Για το σεμιφρέντο μαστίχας: Ίδια διαδικασία όπως για το σεμιφρέντο τριαντάφυλλο.

Μοντάρισμα: Βάζουμε σε τσέρκι τον ένα δίσκο μακαρόν και γεμίζουμε μέχρι τη μέση με σεμιφρέντο μαστίχα. Συνεχίζουμε με σεμιφρέντο τριαντάφυλλο και κλείνουμε με το δεύτερο δίσκο μακαρόν.  


Από το τεύχος 151 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Z+G.